PAPUA-REIS 2016

Het was weer een warm weerzien in Jayapura. Het voelde als thuis komen, ze waren ons duidelijk nog niet vergeten.
Ook Romy werd hartelijk ontvangen.
Na wat darmproblemen (de omslag klimaat/cultuur en hygiëne was wel erg groot) konden we een bezoek brengen aan onze projecten.
Een schooltje aan de baai, waar kinderen vanaf allerlei eilandjes met de boot of te voet én zwemmend (dagelijks 5 km!) naar toe kwamen.
Daar allerlei schriften en andere schoolspullen gebracht, deze werden dankbaar in ontvangst genomen.

Het weeshuis Air Mata Mama is in twee weken tijd voorzien van tegels op de vloer, nieuwe toiletten en plafonds, zodat de regen er nu niet meer naar binnen sijpelde en alles wat koeler en schoner werd. Vijf klusjesmannen waren hiervoor in de weer!

Bij het weeshuis Holey Roo hebben we 32 schooltenues (compleet met leren schoenen en rugzakjes) gebracht en etenswaren, zoals suiker en rijst voor een langere periode.

De school van Ibu Rosa hebben we gesponsord met handdoekjes, thee, suiker en ingeblikte vis. Met haar 79 jaren runt ze nog steeds de hele school, ondanks alle tegenslagen (haar huis was onteigend door de plaatselijke autoriteiten).

Door de vele giften (waarvoor onze hartelijke dank!!) was er zoveel geld, dat er aan het eind zelfs nog genoeg over was om ook andere projecten te steunen.
Onze laatste week hebben we op een paradijselijk eiland doorgebracht, weliswaar in een rieten hutje, maar ook daar werd er door de plaatselijke
bevolking heel goed voor ons gezorgd.
De vis die ‘s morgens was gevangen, lag ’s avonds op ons bord. Ook hebben we daar de wonderlijke wereld onder water mogen ontdekken.
Al met al, een onvergetelijke reis met zijn tweeën.

Een hartelijke groet van Nico en Romy Tramper