TIENERKERKPROJECT OPEN DOORS

De tieners van de Tienerkerk gaan in januari 2017 aan de slag met een project van Open Doors.
Het project start met een themadienst in de morgendienst van zondag 8 januari.
Deze dienst zal worden geleid door Open Doors-spreker ds. Ruud Baas, woonachtig te Voorthuizen.
Hij zal ons meer vertellen over het werk van Open Doors en natuurlijk aan de hand van de bijbel
meer uitleggen over christenen die vervolgd worden om hun geloof.

De tieners hebben hier op catechisatie al wat van kunnen horen en zien, want inmiddels hebben
we met, Ds. Deelstra, al een ‘Open Doors-deskundige’ in ons midden.
Hij maakte vorig jaar een reis met Open Doors naar Irak en heeft de tieners daar ook al over verteld.
De plannen voor het Open Doors-project waren er echter al voor de beroeping van ds. Deelstra en
daarom is er toen voor gekozen ds. Baas te vragen voor deze dienst.

Na de themadienst werken we in januari en februari tijdens de tienerkerk uit de map Underdog van Open Doors.
Dit is een speciaal jongerenprogramma over christenvervolging.
Een onderdeel hiervan is het Bijbel-smokkelspel dat we op zaterdag 28 januari met de tieners willen spelen.
Krabbendijke verandert dan tijdelijk in een gevaarlijk gebied aan de grens van Iran.
De tieners gaan bijbels over de grens smokkelen en wie weet wordt er wel een beroep op u gedaan als ‘geheime’ gelovige…

Als afsluiting van het Open Doors-project willen we in maart een speciale actie houden, waarbij we zoveel mogelijk geld
willen inzamelen voor het werk van Open Doors.
Over de datum en wat we precies gaan doen vertellen we u meer in een volgend kerkblad.

De leiding van de tienerkerk